Az Egyetemes Kultúráért Egyesület kiállítása

Térkép betöltése...

Időpont
2015. 07. 03.
17:00

Helyszín
A Szabadművelődés Háza

Kategóriák Nincs Kategóriák


eke meghívó-page-001

2015. július 3-án Az Egyetemes Kultúrárt Egyesület bemutatkozó kiállítást tart A Szabadművelődés Házában, 17 órai kezdettel. A tárlatot megnyitja Földi Zoltán.

Az egyesület bemutatkozása:

Egyesületünk alapítási éve 2013, bejegyzésére 2014. 01. 31-én került sor (20.Pk.60.004/2014/3. szám). Szervezetünknek otthont ad a Móri árokban Vértes és a Bakony közt elhelyezkedő csendes és turisták által látogatott Csókakő község.
Az alapítók azzal a szándékkal hozták létre az egyesületet, hogy a részben elfeledett hagyományos népi és kézműves mesterségek értékeit átadják a jelen és a jövő felnövekvő nemzedékének.
A népi, ipar- és képzőművészeti tevékenységünket kézműves műhelyekben foglalkozások és táboroztatások keretében kívánjuk megismertetni gyermekekkel és az érdeklődő felnőttekkel. Emellett szakmai bemutatókat, konferenciákat és kiállításokat is rendezünk és szervezünk.
A falusi turizmust szeretnénk színesíteni egyedi programajánlatunkkal (pl. mesterségek kipróbálása, tanulása, kiállítások megtekintése).
Kapcsolatokat szeretnénk kialakítani határon túli hagyományőrző és kulturális egyesületekkel, szervezetekkel.
Magyarországon és a határon túli magyar népművészet kihaló félben lévő mesterségeit szeretnénk feltérképezni, feléleszteni és kiadványokon keresztül továbbörökíteni. Célkitűzéseink között szerepel a fiatal tehetségek felkutatása, továbbképzése. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni, a mássággal élőkkel való foglalkozásra, a népi kultúra megismertetése céljából.
A tárgyi kultúránk mellett a szellemi kultúra ápolását is célul tűztük ki(népzene, néptánc, néphagyomány).
Fontosnak tartjuk, hogy a részben elfeledett természetes anyagok megismerésén keresztül(csuhé, szalma, bőr, fa, gyapjú, agyag) gyermekeinket vissza tudjuk vezetni, a természettel való harmonikus együttéléshez.
Mindezt azért vállalta egyesületünk, hogy a fiatalokkal a népi, ipar- és képzőművészetet megismertesse, valamint segítse nemzeti hagyományaik megismerésében, ezzel megerősítve identitás tudatukat.

Hozzászólások

hozzászólás

közvetlen linka könyvjelzőbe.

Az Egyetemes Kultúráért Egyesület kiállítása bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Az Egyetemes Kultúráért Egyesület kiállítása | A Szabadművelődés Háza

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.